Кацарски ще представлява общината пред Асоциация по ВиК – Пловдив

Зам.-кметът Димитър Кацарски ще представлява Община Пловдив на предстоящото Общо събрание на ‘Асоциация по ВиК – Пловдив’. Това решиха днес общинските съветници. Точката бе първа в дневния ред.

Асоциацията е създадена през 2010 година в Областна управа и управлява ВиК-системите на територията на област Пловдив. В нея участват един представител на държавата и по един от всяка община в областта.

На 23 декември е получено писмо от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, с което се предоставя за подпис окончателния протокол за разпределение на собствеността на ВиК-активите и съоръженията между държавата и община Пловдив. Днес на заседание в областната администрация този протокол трябва да бъде подписан.

На заседанието ще бъде направен още отчет за миналата година, ще бъде приета препоръчителната вноска на държавата, която за тази година се предлага да бъде 20 хиляди лева и ще се утвърди проектодоговора за стопанисване на съоръженията.

С решението си днес местният парламент одобри и списъците с ВиК-активи публична общинска собственост, намиращи се на територията на Пловдив.

Съветниците приеха също Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2016-2019 г. на община Пловдив, годишната програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за тази година и програмата за определяне на статута на общинските спортни обекти и съоръжения, и условията за ползването им.

Подобни статии

Top