„Качествена грижа – достоен живот“ в „Западен“

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев подписа днес в София договора за спечеления проект „Качествена грижа – достоен живот“.

Проектът е на стойност близо 470 хиляди лева и предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, които са с невъзможност да се обслужват сами, като се подобри достъпа им до основни социални и здравни услуги.

„Този проект е изключително важен за нас. С него ще се осигури достоен живот за поне 60 души от района, които имат нужда от това да водят пълноценен живот“, заяви кметът на „Западен“ Димитър Колев.

Предвижда се с инициативата да се преодолее социалната изолация на 60 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години с невъзможност да се самообслужват.

По проекта, подписан днес в Министерството на труда и социалната политика, ще бъдат назначени 27 служители, които ще получат възможност за нова работа и доходи.

Предвижда се и закупуване на специализиран транспорт за хората с увреждания за улесняване на достъпа им до обществени места.

Подобни статии

Top