Качествен винилов звук на открито в „Капана“ на 30 и 31 май

Домът на плочата „“Soul Searchin“ в пловдивския квартал „Капана“ събира и този месец любители на винила от цялата страна. Този май сбирката на меломаните ще е още по-мащабна, тъй като базарът ще бъде част от културните прояви по време на „Капана Фест“.

Събитието ще се проведе в два поредни дни – 30 и 31 май и ще бъде на открито. Улица „Христо Дюкмеджиев“ – „на широкото“ до старата Железария ще се превърне в център на качествения звук.

И през двата дни меломаните ще имат възможност да разглеждат, разменят, продават и купуват ценни грамофонни плочи. Това е осмият поред базар в града под тепетата, организиран от Домъ на плочата в сътрудничество с културна Фондация „Soul City“.

От страна на организаторите ще бъдат осигурени маси и тенти за сянка, а в „Капана“ има доста места за хапване и пийване, така че няма съмнение, че ще се получи едно забавно и интересно събитие.

Наред с базара за плочи, в периода от 29 май до 1 юни в квартала ще се състои и „Капана Фест“, пълният с креативни творци „Hand Made Day“ (30-31 май), организиран от „Капана Маркет“ и „Инкубатор“ и още куп други интересни мероприятия, които ще са локализирани в малките улички, ателиета и работилници.

До сега на базарите са присъствали много интересни хора, колекционери, меломани, ценители от Холандия, Сърбия, Гърция, Македония, София, Пловдив, Стамболийски, Асеновград, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Белене, Лом и други.

Всеки, който поне веднъж е посетил базара, знае колко вълнуващо и ценно е изживяването да се докоснеш до плочи, които са истински съкровища и които често се притежават едва от няколко души в света. Удоволствието да закупиш, размениш или просто послушаш любимата си грамофонна плоча не може да се сравни с нищо, споделят меломаните, посетили Домъ.

Целта на събитията е да възроди старата култура на слушане и възприемане на музиката и да върне интереса към грамофона и грамофонните плочи в България, обяснява Стефан Колев-Skill  – създателят и основен двигател на базарите.

На първо място винилите носят душа, съхранили са богатството на историята и са от ценните неща от доброто старо време, които са се доказали като перфектния звуков носител.

Те имат своето сигурно и заслужено място в сърцата на милиони меломани, колекционери и ценители от цял свят и тенденциите в момента в световен мащаб доказват това, защото се наблюдава засилен интерес към грамофона и грамофонните плочи и тяхното търсене на музикалния пазар.

Идеята е повече хора да могат да се социализират като имат възможността да срещнат себеподобни и да разговарят взаимно на различни музикални теми.

Водещото и най-значимо нещо на тези събития е любовта към музиката, а за нея няма възрастови граници. Точно затова покрай всички стари  и знаещи меломани, много млади хора ще могат да обогатят и разширят музикалните си знания и ще се приобщят към всички тези, които са си отворили слуха към виниловия саунд.

Преди базара, 0т 22 до 24 май,  Домъ на плочата „Soul Searchin“ ще участва и в събитието „Графики в Капана“  с изложба на обложки на различни музикални албуми, които ще бъдат разположени и подредени стилистично.

Художници и приятели на „Капана“ пък ще правят бързи щрихи, скици и графики на тема музика, които ще бъдат подарявани на преминаващите граждани и гости.

 

Подобни статии

Top