Килърът на митничаря Дребчев с ново обвинение в убийство

Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда нов обвинителен акт срещу 51 годишния Божидар Атанасов от Пловдив за умишлено убийство. Подсъдимият за убийството на митничаря Георги Дребчев мъж ще бъде изправен още веднъж на подсъдимата скамейка, този път за убийството на 42-годишния пловдивчанин Огнян Харизанов.

Убийството било извършено на 17 август 2007 година в частна вила, намираща се в парк „Родопи“, докато Атанасов бил в затвора. В този ден обаче той бил в двудневен домашен отпуск. Божидар притежавал различни оръжия, между които и ловна пушка „Збройовка Бърно“, модел „ZK 301“, 12-ти калибър, със заличен фабричен номер. Тя се съхранявала у негов приятел.

Същия ден Атанасов си взел пушката и отишъл на технопарти на хижа „Родопски партизанин“ над с. Храбрино. Около полунощ си тръгнал от хижата. С автомобил се отправил към местността Чернатица в района на хижа „Здравец“, където Огнян Харизанов имал вила. Двамата се познавали от по-рано и имали неуредени финансови взаимоотношения.

Атанасов оставил колата на известно разстояние и се приближил до вилата на Харизанов, който бил с компанията си на терасата. Когато домакинът станал да отиде до барбекюто, килърът се прицелил в него със заредената пушка „Збройовка Бърно“ и произвел един изстрел, с който го улучил. Харизанов бил приет в болница, където починал от раните си.

За да не бъде разкрит, убиецът поръсил с червен пипер района, през който бил преминал и от където произвел изстрела. После отново отишъл на партито на хижа „Родопски партизанин“.

В хода на разследването пушката, с която Атанасов извършил убийството, била приобщена като веществено доказателство по делото. Разпитан в хода на досъдебното производство Атанасов се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Досега Божидар Атанасов има две присъди. Първата – за държане на наркотични вещества с цел разпространение, а втората – за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотици. В момента той е подсъдим по делото за убийството на митничаря Дребчев.

Ако бъде признат за виновен Атанасов може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Подобни статии

Top