Киномания в Пловдив идва с четири български филма

София филм фест в Пампорово

Четири нови български филма ще видят любителите на седмото изкуство на Киномания в Пловдив. Тази година акцент на фестивала в София ще бъдат родните продукции, а най-добрите сред тях ще видим и в програмата за Пловдив.

За да ги представят на пловдивската публика, ще присъстват част от създателите и актьорите. Специален гост на Киномания под тепетата ще бъде Ивайло Христов, за да представи филма си „Каръци“.

Досега лентата е взела 3 награди на Московския кинофестивал, включително за най-добър филм, както и най-големите призове на фестивалите „Златна роза“ и „CinEast“.

„Докато Ая спеше“ на режисьора Цветодар Марков също взе награди на „Златна роза“. Филмът е с участието на Стефан Денолюбов, Георги Кадурин, Юлиан Вергов и Стефан Мавродиев.

Ще може да гледаме дългоочаквания филм на Петър Попзлатев „Аз съм ти“, инспириран от недовършения роман на Димитър Димов „Роман без заглавие“ и неговото продължение „Адриана“ на Теодора Димова. Филмът е носител на 5 награди „Златна роза“ и 3 отличия на Филмовата академия.

Международната продукция с Виолета Марковска и Михаил Билалов-„Жената на моя живот“ с режисьор Антоний Дончев също ще има прожекция в Пловдив.

Десетото юбилейно издание на Киномания в Пловдив ще се проведе от 19 до 29 ноември в двете зали на LUCKY Дом на киното. Билетите за филмите от програмата са вече в продажба.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top