Кирил Десподов и Илиан Илиев с награди за Футболист и Треньор на 2023 година

Георги Иванов планира среща с Бербатов следващата седмица, новият Изпълком ще се събере на 29-и март

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов и селекционерът на “лъвовете” Илиан Илиев спечелиха наградите съответно за Най-добър футболист и Най-добър треньор на 2023 г. На второ място при играчите се нареди Илия Груев, а третата позиция зае Ивайло Чочев.

За Кирил Десподов, който получи приза лично от президента на Българския футболен съюз Георги Иванов, това е трето поредно отличие и общо четвърто в кариерата му. “Тази награда е огромна чест да я спечелиш, но тя задължава да продължаваш да се трудиш и да даваш всичко от себе си. Печеля я за трета поредна година, което значи, че има градация в представянето ми. Благодаря на моите съотборници, семейство, годеница, които ме подкрепят в хубави и лоши моменти. Който и да беше спечелил от нас, тримата, щеше да е заслужено”, заяви Десподов на официалната церемония.

Илиан Илиев от своя страна коментира триумфа си по следния начин: „За мен е огромна чест, че съм сред номинираните. Благодарен съм на Черно море, че ми даде спокойствие да работя през последните 7 години. Благодаря на щабовете, на Петьо Костадинов, с когото сме заедно от 10 години, и на семейството ми.”

Приза за Най-добра футболистка получи Евдокия Попадинова, а наградата за Най-прогресиращ български играч отиде при капитана на младежкия национален отбор Християн Петров. Отличието му бе връчено от наставника на “лъвчетата” Александър Димитров.

Специалната награда “Лъвско сърце – Трифон Иванов” бе дадена на легендата на българския футбол и бивш селекционер на националния отбор Петър Хубчев.

Новоизбраният президент на Българския футбол (БФС) Георги Иванов заяви, че първото заседание на новия изпълком ще се проведе на 29-и март. Освен това той добави, че през следващата седмица ще се опита да направи среща с конкурента си Димитър Бербатов. Според него, Бербатов, както и Стилиян Петров и Мартин Петров могат да бъдат полезни за развитието на българския футбол.

„Другата седмица ще опитам да направя контакт с Димитър Бербатов, за да поговорим и да се видим. И той, и Стилиян, и Мартин могат да бъдат полезни за обединението в името на българския футбол. Те са млади и интелигентни хора, безсмислено е да водим войни, от които няма никаква полза“, започна Георги Иванов в първия си работен ден като президент на БФС.

Попитан кога ще се проведе първото заседание на новия изпълком и какво трябва да се очаква, Иванов отговори: „Не е много удачно да се прави изпълком по време на мачове на националния отбор. Не очаквайте всичко да се случи веднага, каквото сме планирали. Както казах, промените ще се случват постепенно. За момента идеите ни са да проведен изпълком на 29-и март“.