Кирил Домусчиев също иска Висша лига с 12 отбора

Босьт на Лудогорец Кирил Домусчиев е съгласен за формирането на Висша лига с 12 отбора, в която да бъдат включени ЦСКА, Литекс и Локомотив (София).

„Проблемът с конкуренцията е на всеки сериозен клуб, който иска да се развива. Никой няма интерес да е шампион в слабо първенство. След това, като излезеш в Европа, всичко се вижда. Идеята за така наречената Висша лига или Суперлига е не само подкрепяна от нас като клуб, но дори и наши колеги стоят в основата й.

Те са коментирали със спортния министър и Борислав Михайлов възможността да намерим вратичка и да върнем големите клубове като ЦСКА, Литекс и Локомотив София, без да нарушаваме по никакъв начин законите и разпоредбите на ФИФА, УЕФА и БФС. Това е постижимо.

Идеята е максимално да се увеличи бройката на клубовете, които да участват, да се започне на чисто и да може ЦСКА по законов път да отиде от В група в А група. Да се даде шанс на сериозни центрове като Велико Търново и Русе също при намиране на средства да отговорят на критериите“, заяви Домусчиев пред БНТ.

Снимка: infonews.bg

Подобни статии

Top