Кирил Рашков не дойде в съда, болен е

Гледат мярката на Цар Киро

Кирил Рашков не се яви днес в съда, където в момента се гледа мярката му за неотклонение. Адвокатът му Росица Драгинова обжалва пред Апелативния съд „Задържане под стража“, постановена  от Окръжния съд. Рашков вчера е изписан от болницата и сега е в следствения арест, но не се чувства добре, за да се яви в съдебната зала. Той е с обвинение за контрабанда на живак.

В кулоарите на съда днес стана ясно, че автомобилът, с който е превозван живакът е собственост на Ангел Рашков и е пътувал от Турция за България заедно с Кирил Рашков. Според адвокат Драгинова,  живакът е бил в течно състояние и в тази форма не е опасен за здравето. Той може да се използва в медицината за избработка на зъбни пломби. Освен това имало и пунктове, където живакът се предавал за отпадъци.

На 10 юли, без знанието и разрешението на митниците, той е пренесъл през граничен пункт „Капитан Андреево“ силно действащо отровно вещество – 0,5 кг живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ. Рашков е искал да търгува с живака.

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лв.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

Top