Китайски чай, песни и танци в ПУ „Паисий Хилендарски“

Различни видове китайски чай ще могат да дегустират пловдивчани днес следобед, по време на първият по рода си Ден на китайската култура, организиран от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и „Институт Конфуций – София“. Специална чаена церемония ще бъде представена по време на събитието, което ще се проведе от 16:30 до 19:30 в зала „Компас“ в Ректората. Вратите ще са отворени за всички граждани и гости на града.

Освен ароматен чай, посетителите ще могат да се докоснат до китайските четчици за калиграфско изрисуване на йероглифи, да се насладят на традиционни китайски песни и танци и да видят представление по тайдзицюен. Програмата включва още поредица от лекции за китайската култура и изкуство, водени от студенти на университета. Те ще засегнат теми като „Малцинствата в провинция Юннан“, „Пекинска опера“, „Пътят на коприната“ и други.

Събитието има за цел да покаже изключително бързо развиващите се специалности с китайски език във висшето учебно заведение. Специалностите „Приложна лингвистика: Английски език и китайски език“ и „Български език и китайски език“ се радват на изключителен интерес от старта си преди 4 години.

 

Подобни статии

Top