Китайци снимат филм за приятелството в Пловдив

торитетни световни медии

Два екипа на китайската Shenzhen Media Group ще снимат от 9 до 12 юни тази година филм за Пловдив. Лентата е част от предстоящата документална поредица „Побратимените градове“, проект на Shenzhen Media Group и офиса на външните работи на община Шенджен.

10-епизодната поредица ще покаже приятелството, историята, културата, икономическото развитие и сътрудничеството между Шенджен и побратимените на китайския мегаполис градове.

Серията ще се излъчва по шендженската сателитна телевизия и международен канал, както и по телевизионните канали на други големи китайски градове.

Тя ще е част и от подаръчния комплект, който връчва правителството на Шенджен на чуждестранните си гости. Всеки епизод ще бъде с дължина около 25-30 минути и ще се състои от интервюта с личности и кадри на градски забележителности.

Ще снимат и работното ежедневие на кмета Иван Тотев и на председателя на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов.

Носителката на приза „Царица на розата – Карлово 2015“ и нейните подгласнички ще бъдат документирани как берат рози в градините на с. Климент. Китайският тв екип в момента снима в Амстердам преди да включи камерите в Пловдив.

Пловдив се побратими с 15-милионния Шенджен на 24 март 2014 по време на Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шенджен: Сътрудничество и инвестиции 2014“.

Кметът на града под тепетата инж. Иван Тотев и г-н Цин Сю, кмет на китайския мегаполис, подписаха документа за сътрудничество пред аудитория от над 250 китайски и български бизнесмени и представители на местните власти. Инициатор за побратимяването бе Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Шенджен е първият китайски град, който преди 34 години получава статут на специална зона. Тук е съсредоточена най-високотехнологичната част на Китай.

Въпреки мащабното производство, това е градът с най-чист въздух сред китайските мегаполиси. На 537.4 милиарда долара се равнява годишният внос-износ на града на иновациите. Шенджен е лицето на Поднебесната империя по света.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top