Китай спечели битката срещу Япония… за най-тънък презерватив

През 2014 г. Книгата на рекордите на Гинес обявиха, че презервативите на японската компания Okamotо са най-тънките в света. Китайската компания Daming, обаче не е съгласна с това и предявява претенции, че техните са най-тънки и завеждат дело срещу Okamotо.

В последните години продажбите на Okamoto отчитат невероятен скок, като дори китайските туристи в Япония се завръщат в страната си, запасени с тях.

Съдът в китайския град Гуанджоу е отсъдил – японската компания Okamotо да изтегли от продажба своите презервативи, рекламирани като най-тънките в света, тъй като тези на китайската компания са още по-тънки. Китайските презервативи Aoni са с дебелина едва 0.036 мм, докато презервативите на японската компания Okamoto са 0.038 мм.

Говорител на японската компания обаче обяви, че вече са предприели подобни действия, малко след като китайският им конкурент е завел делото. Съдът обяви също така, че Okamoto трябва да заплати и обещетение на Daming, в размер на 1 юан, тъй като японската компания е оказала незначително влияние на бизнеса в Китай. От Daming обявиха, че са доволни от решение на съда, докато от Okamoto взеха решение да не обжалват присъдата.

Източници: profit.bg; novini.bg

Подобни статии

Top