Клиенти на Здравната каса: Тук и пиле не може да премине пеша

Паркирането на автомобили и движението на пешеходци пред Здравната каса в Пловдив е изключително затруднено, сигнализираха наши читатели. По думите им тротоарите са заети от паркирали коли и се налага клиентите на касата да вървят по пътното платно. Няма и обособени места за паркиране, а много от пациентите са трудно подвижни.

На ул. „Христо Чернопеев“ ситуацията с паркирането е инфарктна и се мени всяка следваща минута. Репортер на DCNEWS завари паркирали по тротоарите автомобили и изнервени пешеходци, навиквани от шофьорите, тъй като вървят по улицата. Млада жена с малко дете се опитваше да достигне до санитарен магазин наблизо.

Ние с детето, когато беше в количка, слизахме долу на платното, за да преминем нормално, а колите са паркирани, така, че количата дори не може да мине покрай тях.

Майката бе възмутена, че се е наложило да паркира през няколко улици, защото в района не са предвидени паркоместа.  За да ограничат паркирането по тротоарите, собствениците на къщи са сложили кашпи и конуси по плочките. Това обаче не спира шофьорите. Докато говорехме с младата жена на тротоара паркира клиент на Здравната каса. Мъжът се оплака:

Голям проблем от едно време си е. Сега са направили в една посока улицата, аз не съм идвал отпреди, беше в две посоки, но все същото си е, недоволстваше мъжът. Той се оправда, че трябвало само да провери нещо, но се налагало да дойде повторно, защото трябвало да чака пред различни гишета.

Ситуацията се е влошила още повече през последните няколко месеца, разказа продавачка от близкия магазин.

Откакто започнаха тоя строеж тука да го правят оттогава така се задръсти. Иначе беше по-спокойно, допълни жената.

Хората се питат защо изключително посещавана институция като РЗОК е разположена на място, където е почти не възможно да се дойде с автомобил, въпреки че повечето от клиентите на Здравната каса се придвижват трудно. И се надяват с дострояването на поредната кооперация, проблемът да се реши.

Подобни статии

Top