Кличко загуби от Тайсън Фюри, не успя да защити световната титла (СНИМКИ И ВИДЕО)

4139358

Украинският боксьор Владимир Кличко не успя да защити трите си титли на световен шампион в супертежката категория. В 12-рундов мач в Дюселдорф той загуби от британеца Тайсън Фюри по точки с единодушно решение на съдиите. Всички съдии отсъдиха в полза на Фюри –  116:111, 115:112, 115:112.

27-годишният Фюри за първи път имаше възможност да се състезава за пояса, завоюва титлата световен шампион по изискванията на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA). Дотук той няма поражение на професионалния ринг – 25 победи и 18 нокаута. 39-годишният Кличко претърпя четвърто поражение в цялата си кариера при 64 победи и 53 нокаута.

Това поражение е първо за украинеца през последните 11 години. Така Кличко надмина рекорда на Джо Люис, който 27 пъти е защитавал шампионската си титла.

По време на мача след няколко секунди борба Кличко зае центъра на ринга и започна да напада, а британецът отстъпи на дистанция и се защитаваше отдалеч. Фюри не се опитваше да свали противника си в нокаут, а го държеше на разстояние. Фюри непрекъснато маневрираше, правеше лъжливи движения и затрудняваше действията на Кличко в атака.

Британецът беше по-подвижен, активен и дори по-бърз от украинеца, който нанесе много малко удари. В седмия рунд Кличко получи рана на лявата скула, а в 11-я съдията отне точка  от Фюри. Въпреки голямата активност британецът обаче успя да съхрани силите си и в края на мача пресира противника.

Накрая Фюри удържа сензационна, но закономерна победа. Може да се каже, че Кличко по-скоро проигра, отколкото Фюри спечели, коментира ТАСС.

От мача украинецът спечели 22 милиона долара, а британецът – 7,7 милиона долара.

Източник: ТАСС

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top