„Клуб за бъдеще“- Пловдив с три нови метални сърца за детска линейка

В детските градини „Захарно петле“ и „Чучулига“, както и в Частна гимназия „Стоян Сариев“.

Доброволците от „Клуб за бъдеще“ – Пловдив поставят три нови метални сърца за събиране на пластмасови капачки за закупуване на шеста детска линейка, съобщи Невена Длъгманова от клуба.

В ранния следобед сърцата ще бъдат поставени в детските градини „Захарно петле“ и „Чучулига“, както и в Частна гимназия „Стоян Сариев“. Средствата за закупуването на трите сърца са събрани чрез дарителска кампания, уточни Невена.

С помощта на своя приятелка тя е изработвала гипсови фигурки, подготвени са били подаръчни коледни кутии и коледни късмети. Включили се и останалите доброволци от пловдивския клуб, като така кутиите били разпродадени много бързо. За по-малко от месец пловдивските благотворители успели да съберат сумата за първото сърце.

Частна фирма с дейност в областта на климатичните инсталации им подарила третото сърце, а доброволците не се отказали и започнали да изработват нови коледни кутии. След като Милена от Казанлък, която е също доброволец и организатор на местно ниво на инициативата, публикувала инициативата на пловдивския клуб във Фейсбук, за по-малко от 24 часа средствата за второто сърце били събрани от дарения.

Доброволците от пловдивския клуб поръчали сърцата в навечерието на Коледа, а няма и месец по-късно те вече били изработени. С транспорта на трите сърца се заели техни приятели от водеща спедиторска фирма, а монтажът на трите сърца в двете детски градини и в училището е поверен на друг доброволец – Георги Коларов.

„Клуб за бъдеще Пловдив благодари на всички за щедростта и съпричастността! „Заедно можем повече!“, казва Невена Длъгманова.