Ключът на знанието се крие в пловдивско училище (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Ключът на знанието се крие в пловдивско училище (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ключа на знанието получиха днес първокласниците в пловдивското СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с пожелание да бъдат мъдри, ученолюбиви и да преследват мечтите си. Те преминаха под арка от цветя и бяха въведени в класните стаи от своите преподаватели, където големите батковци и каки ги захраниха с пита и мед.

Тържеството в двора на училището започна с издигането на знамето на България и химна. Мажоретният състав изпълни впечатляващ патриотичен танц, а директорът Таня Николова отправи своите пожелания за успешен старт на най-малките.

Отново сме на прага на новата учебна година. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието, отбеляза в приветствието си кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров също поздрави учениците и техните преподаватели. Димитров сподели, че с вълнение си спомня  годините, когато е бил възпитаник в първия випуск на  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – „най-хубавото училище в най-хубавия град“.

В края на празника талантливите ученици от  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ поздравиха своите преподаватели и гости с песента на именитата възпитаничка на школото Веси Бонева – „Родината“.

Top