Кметове и старейшини от „Марица“ на разпит за скандала с полицая (ВИДЕО)

Десетина кметове на кметства и общински съветници от община „Марица“ са дали показания за инцидента, при който инспекторът от Икономическа полиция Георги Григоров е зашлевил кмета на Скутаре Стоян Добрев и е псувал останалите кметове на кметства от общината. Това научи DCNEWS от присъствали на събора в Царацово тази събота. Припомняме, че Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за хулиганство на 44-годишния полицай. Той е обвинен също в съпротива на орган на властта и за нанасяне на лека телесна повреда на Добрев. Още вижте ТУК!

Както DCNEWS съобщи, на 4 юни 2016 г. Георги Григоров се веселил на събор в пловдивското село Царацово. По време на тържеството той употребил алкохол и ударил с ръка в лицето кмета на Скутаре. Драмата се разиграла зад сградата на читалището, разказа пред DCNEWS царацовският кмет Димитър Петров.

Поканих повечето колеги, но не съм присъствал на самия инцидент, поясни Петров. Той бил на хорото, заедно с кмета на общината Димитър Иванов, когато му се обадил негов приятел и му разказал за случилото се. Наложило се селският кмет да повика местния полицейски патрул, който охранявал събора. Според прокуратурата добре наквасеният инспектор се възпротивил на служителя на полицейското управление в с. Труд и отправил към него реплики от рода на: „Ти какъв си”,  “Утре няма да си на работа”, „Ще те уволня“ и др.

След това бил задържан и отведен в районното заедно с останалите кметове и общински съветници, присъствали на свадата, за да дадат показания.

„Не познавам този полицай от Икономическа полиция, той не е от Царацово, беше цивилен и даже не знаех, че е полицай“, разказа Димитър Петров. „Неприятно е – по време на празник и без основания да се случват такива неща, добре е, че няма фатални последици“, допълни Петров.

До момента по делото са разпитани свидетели, назначена е експертиза.

А в мрежата вече се разпространява видео от събора в Царацово. То обаче показва кадри само от хората в центъра на селото.

Снимка и видео: youtube

Подобни статии

Top