Кметът Иван Тотев засади червен дъб в „Северен“

Кметът Тотев засади дръвчета в Северен

Кметът на Пловдив Иван Тотев засади червен дъб по време на залесителната акция , която се проведе днес в „Северен“. Администрацията предвижда да осъществи още множество залесителни акции на територията на района. Въпреки призива на райония кмет Ральо Ралев гражданите, които имат възможност да се включат в мероприятието, желаещи нямаше.

Най-голям брой бяха засадените липи и червен дъб в участъка от „Брезовско шосе“ до ДКЦ 3. В района ще се отглеждат още албиции, рустифини и мелии. Озеленяването е част от политиката на Община Пловдив за подобряване на чистотата на въздуха.

„Задавам въпроса къде са природозащитниците. Аз в моя мандат съм участвал сигурно в 20 акции и на нито една не съм видял да дойде някои доброволец от тези, които протестират. Днес пак сме с районния кмет Ральо Ралев, с директора на ОП”Паркове и градини”, с колеги от администрацията и няма природозащитници, коментира кметът Тотев.

През тази година ще бъдат засадени повече от две хиляди дървета, част от тях в  парк „Лаута”.  От администрацията отчитат и реализиране на икономии, защото голяма част от посадъчния материал е производство на общинското предприятие „Паркове и градини”.

Иван Тотев-„Думата е инвестиции. Увеличихме обема на разсадника и оранжериите. Направихме парно стопанство за видове, които не издържат на ниски температури. Отделно всяка година увеличаваме поливната система на Пловдив” . През последните четири години имаме 50 сондажни кладенеца, които са нови или възстановени, обясни градоначалникът.
Кметът е категоричен, че да края на годината всички големи булеварди в града ще имат поливни системи или капково напояване . В бюджета на Пловдив за 2015 г. са заложени и средства за нова техника на „Паркове и градини”, защото старите машини имат спешна необходимост от подмяна.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top