Кметът Костадин Димитров откри най-новата улица в Пловдив (СНИМКИ)

Това е много важна комуникация не само за жителите на „Източен“

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри най-новия инфраструктурен обект в града. Заедно с настоящия кмет на „Източен“ Емил Русинов и предишния кмет на района Иван Стоянов той преряза лентата на улица „Георги Странски“.

Това е много важна комуникация не само за жителите на „Източен“, но и за целия град, заяви кметът Костадин Димитров. Той уточни, че новата улица е дълга 440 линейни метра, асфалтовата й настилка е с обща площ от 5100 кв. м, а тротоарите –  близо 2000 кв. м.

Изградени са водопровод и канализация, ревизионни, дъждоприемни и отводнителни шахти, канална мрежа по цялата дължина на улицата. Обособени са 83 места за паркиране.

Освен това са монтирани 18 стълба улично осветление, 18 камери за видеонаблюдение. Направена е нова вертикална и хоризонтална пътна сигнализация, светлоотразителна пешеходна пътека и озеленяване.

Улицата е своеобразен вътрешен ринг между търговската зона с излаз на бул. „Санкт Петербург“, каза районният кмет Емил Русинов.

Стойността на обекта е  2, 4 млн  лв. , осигурени от бюджета на Община Пловдив. Първата копка бе направена на 26 февруари тази година.