Кметът Костадин Димитров с първа официална среща с посланика на САЩ

Н. Пр. Кенет Мертен се надява доброто партньорство да продължи

Привличане на повече на американски инвестиции в града, увеличаване на туристическия поток и задълбочаване на отношенията между Пловдив и побратимения американски град Колумбия, Южна Каролина очертаха като свои общи цели кметът на Община Пловдив Костадин Димитров и Н. Пр. посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен по време на своята първа официална среща в града.

„Пловдив се развива в много посоки – градът отбелязва положителен механичен прираст на населението, тук се намира една от най-добре развитите индустриални зони в България, а с последния бюджет получихме средства за довършването на някои от основните културни, спортни и инфраструктурни проекти“, поясни Димитров.

Той отбеляза, че всяка година културният календар на града е запълнен със събития и покани Н. Пр. Кенет Мертен да посети някое от предстоящите мероприятия.

Негово превъзходителство подчерта, че някои от въпросите, които са важни не само за България, но и за отношенията между България и САЩ, търпят напредък.

Той сподели, че се надява доброто партньорство да продължи и през тази година и изрази готовност да окаже съдействие за задълбочаване на връзката между Пловдив и побратимения му град в щата Южна Каролина – Колумбия.