Кметът нахрани пловдивчани с два огромни хляба (СНИМКИ)

IMG_5272

Два огромни „пловдивски“ хляба раздаде лично кметът Иван Тотев на жители и гости на града под тепетата минути след официалното откриване на Панаира на занаятите на Римския стадион. Тестените шедьоври се приготвяха през целия ден от майстори хлебари, като целият процес бе ръководен лично от председателя на гилдията Георги Лефтеров.

„Всяко важно житейско събитие – било радостно или тъжно започва с разчупването на хляб, затова и по идея на пекарите откриваме тазгодишния панаир по този начин“, обяви  председателят на Занаятчийската камара Тони Симидчиева.По думите й в следващите няколко дни Пловдив ще се превърне в Европейска столица на занаятите.

„Пловдивският хляб е най-хубавият, защото всички обичат Пловдив и искат да живеят тук“, каза Георги Лефтеров и помогна на градоначалника в разпределянето на хлебното чудо. Първите парчета бяха за най-малките участници в събитието, които след официалната част демонстрираха пред всички с танцовите си и певчески умения.

Шатрите на майсторите от цялата страна, както и на тези от чужбина, са разположени по цялата ул. „Райко Даскалов“ и ще останат до 26 април.

Повече за различните занаяти, както и какви тайни споделиха майсторите на хляба може да видите ТУК и ТУК!

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top