Кметът на Асеновград връчи медали на ветерани от Втората световна война (СНИМКИ)

асенов

На официална среща в община Асеновград кметът Емил Караиванов връчи юбилейните медали „70 години от победата над фашизма 1945-2015″ на ветераните от Втората световна война.

На тържеството присъстваше и подполковник Красимир Ташев от Четвърти артилерийски полк, както и председателят на Областния съвет на ветераните от войните в Пловдив Атанас Хаджиев.

„Дълбок поклон и признателност към вас, уважаеми ветерани!”. С тези думи Емил Караиванов приветства присъстващите. Той допълни още, че след два дни Асеновград ще отбележи 70 години от сложения край на агонията на най-злия враг на човечеството – хитлерофашизма.

По този повод кметът отдаде почит на тези, които са проляха кръвта си и жертваха живота си, сражавайки се по бойните полета в името на България и в името на идните поколения.

На територията на община Асеновград живеят 43 ветерани, от които най-младият е на 85 години, а най-възрастния от село Долнослав е на 101 годишна възраст. Всички те получиха медал и сборна книга за паметниците в Асеновград, която бе издадена по инициатива на кмета Караиванов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top