Кметът на „Западен“ ще чете Карл Май (СНИМКИ)

Кметът на „Западен“ Димитър Колев се обзаведе с романи за приключенията на Винету и Поразяващата ръка и тайния агент Емил Боев по време на борса за размяна на употребявани вещи.  Борсата за подаряване на вещи се организира от район „Западен”. Идеята е всеки желаещ да донесе до три вещи, които не са му нужни, но са в запазено състояние и в замяна да си вземе други три, донесени от друг посетител.

Първи на борсата ниги донесе районният кмет Димитър Колев, а след това си взе други в замяна.  „Донесох три книги, които съм прочел, като идеята е да си взема три нови, тъй като аз много обичам да чета“, сподели Колев. И си взе роман на Карл Май и книга от поредицата на Богомил Райнов за тайния агент Емил Боев.

Борсата в район „Западен“ е по инициатива на Неправителствената организация решила по този начин да отбележи седмата Европейска седмица за намаляване на отпадъците и поканила различни институции да участват в проекта й. От кметството в „Западен“ кандидатствали и били единствената институция в града под тепетата, която била одобрена да участва.

„Гражданите ще могат да носят до три вещи – дрехи, обувки, чанти, аксесоари в добро състояние – незахабени и в същото време могат да си изберат от тук оставените вещи да си вземат“, поясни Нонка Симеонова – зам.-кмет на район „Западен“.

Борсата се помещава в голямата зала на районното кметство. Тук са обособени кътове за детски дрешки, дамски и мъжки дрехи, обувки и книги. Тя ще бъде отворена всеки ден от 13.00 до 15.30 часа. В последния ден – този петък, ще се раздават вещи без ограничение. Ако все пак останат дрехи и обувки, те ще бъдат предоставени на църкви или социални домове, които имат нужда.

Подобни статии

Top