Кметът на Кричим съди за клевета депутати

Atanas Kalchev_01

Кметът на община Кричим Атанас Калчев съобщи, че е завел няколко дела за клевета срещу народните представители от Патриотичния фронт – Димитър Байрактаров и Борис Ячев, и общинският им съветник от Кричим Божидар Попов.

В ефира на телевизия „СКАТ” в предаването „ОТ УПОР” с водещ Димитър Байрактаров, излъчено на 7 декември 2014 г., горепосочените депутати и съветникът, отправят редица клеветнически и обидни твърдения спрямо Калчев, който е кмет вече втори мандат.

За излъченото „в негова чест” предаване и за отправените клевети, Калчев научил от свои близки гледали предаването, което няколко дни по-рано било анонсирано с мракобесното заглавие „Страх и беззаконие властват в община Кричим”.

Не търся излишна популярност, не търся дивиденти или реваншизъм, искам просто клеветниците да си понесат наказателната и гражданската отговорност. Недопустимо е националният ефир на една от водещите телевизии да бъде използван за подобни недостойни цели.

Ясно е, че с обидите към мен, се цели дискредитирането ми пред обществото и най-вече пред съгражданите ми. Известно на всички е, че предстоят редовни местни избори и очевидно предизборната кампания вече започна. Като човек и като длъжностно лице в качеството ми на кмет на община Кричим, стремящ се винаги да спазва и да ръководи постъпките си в унисон със законите на стараната, защото ние живеем в правова държава, не мога и няма да допусна да се петни доброто ми име и да се подронва авторитетът ми, изграждан години наред, заяви Калчев.

„Не тая никакви лоши чувства спрямо народните представители Ячев и Байрактаров, и съветника Попов, искам единствено съдебно да защитя правата и достойнството си, и те да понесат отговорността си, допълни Атанас Калчев”.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top