Кметът на Куклен отново застава пред съда

Кметът на Куклун отново застава пред съда

Отстраненият от длъжност кмет на Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов отново застават пред Пловдивския окръжен съд днес. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпление по служба при сключване на неизгодни сделки по Закона за обществените поръчки.

Четири са обвиненията срещу Сотиров, като едно от тях е за изграждане на канализацията на Куклен, с което на общината са нанесени щети на стойност над 1 млн. лева. Друго обвинение е за длъжностно присвояване на стойност 100 хиляди лева при възлагане на поръчка за ремонт на тротоари.

Заместник-кметът Иван Апостолов ще бъде съден за две нарушения. Едно от тях е за неизгоден договор за доставка на бетон, а другото е за лично облагодетелстване. Апостолов се възползвал от служебното си положение и използвал девет работници за строежа на вилата му в местността Копривките.

Делото, което продължава вече втора година, ще бъде при закрити врати заради използвани СРС-та при събирането на доказателства. Заради големия брой свидетели, то ще се гледа до 31 юли.

 

Снимка: monitor.bg

Подобни статии

Top