Кметът на Ново село продал 200 декара земя на малтийска фирма

Скандалният кмет на Ново село Тодор Атанасов е бил упълномощен от българска фирма и от нейно име е препродал 200 декара ниви на малтийска фирма за 35 000 евро. Това съобщи на извънредна пресконференция в Пловдив кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Собственикът на въпросната малтийска фирма  е направил след това ветрило от фирми и е разпродал същите 200 декара, част от които влизат в Натура 2000. Общата стойност на терените е достигнала 2 милиона евро, твърди кметът на община Стамболийски.

Нямам данни за други продажби на имоти, в които Тодор Атанасов е бил пълномощник. Това, че е участвал в тази първоначалната сделка и е превърнал кметството в кантора за недвижими имоти е голямо нарушение, смята Георги Мараджиев. Той допълни, че възнамерява да сигнализира за случая на Икономическа полиция.

Мараджиев коментира и решението на Общинския съвет за намаляването на заплатата на кмета на Ново село.  

От изборите до днешна дата – това са около 10 месеца, всички кметове на населените места в община Стамболийски посещават по няколко пъти в седмицата административната сграда и се срещат със служители на общината по различни въпроси, които касаят населените места. Кметът на Ново село нито веднъж не е посетил община Стамболийски дори за пет минути, обясни Мараджиев.

Той каза, че от встъпването си в длъжност няколко пъти е правил „стрес тестове“ по места и всички селски кметове с изключение на Тодор Атанасов са били на работното си място.

Посетих кметството в 3 часа следобед, за да се срещна с кмета и да му обясня какви неща предстоят в Ново село, но там беше заключено и нямаше нито един служител, каза Мараджиев.

Не може да дерибейства и да си позволява лукса да ръководи кметството от прозореца на джипа си. Това не е политически шамар, а е знак към хората, които си плащат данъците, че има справедливост и един кмет, който не изпълнява съвестно задълженията си, може да бъде ужилен, заяви Мараджиев.

Аз съм избран от ГЕРБ, но не деля политически хората. За добре свършена работа заплатите на другите кметове, които също са от БСП и Атака, получиха увеличение на възнагражденията си, каза още Мараджиев.

Всичко, което се е полагало като бюджет на Ново село, е дадено, въпреки че кметът не е изпълнявал задълженията си. Хората получиха нов парк, площадка, както и 90 000 лева за нова канализация, уточни кметът на Общината.

Председателят на ОбС на Стамболийски  Стоян Богданов оказа, че вече втори мандат не е виждал Тодор Атанасов на заседания на местния парламент. Това е и причината съветниците единодушно да вземат решение за намаляване на заплатата на Атанасов.

Подобни статии

Top