Кметът на район „Централен“ отчете работата през годината

Отчет на район Централен

Близо 5 месеца след като Георги Титюков наследи Райна Петрова като кмет на район „Централен”, той  направи отчет на работата на администрацията за отиващата си година.

През 2014 година е  извършен текущ ремонт на паважни и тротоарни настилки на улици на стойност 96 хиляди лева, сред които кръгово кръстовище и паркинг за автобуси на площад ”Александър Малинов”, както и реконструкция на улица”Кричим”.

През изтеклата година са премахнати общо 11 опасни сгради. Ремонтирани са 7 посройки, подпорни стена и  огради.  Общо обследвани са 140 обекта, съставени са предписания за падаща мазилка на 24 сгради. Близо 90 хиляди са приходите от гаражи, с които са изградени 3 нови паркинга и е ремонтира настилката на още един.

През следващата година се планира саниране на редица детски градини на територията на район „Централен”. В „Чучулига”, „Буратино” и „Зора”  ще бъде подменена дограмата, външната топлоизолация на сградите и  осветлението. Ще се обнови и съществуващата сграда на детско заведение „Каменица”.

В края на отчета Георги Титюков демонстира за първи път  новата визия  на парковете и площадите на Житния пазар, църквата „Света Петка“, пространството около Водната палата, на Моста на Адата. През следващия програмен период е заложено също и изграждане на нова детска ясла „Смях“ и  втора сграда на училище „Любен Каравелов.

 

 

Подобни статии

Top