Кметът на „Родопи” даде на прокуратурата петима съветници

Кметът на Родопи даде петима съветници на прокуратурата

Кметът на община „Родопи” внесе сигнал в Районна прокуратура-Пловдив срещу общинските съветници от местния парламент Павел Гимишев, Васил Гюрдиев, Георги Цанков, Атанас Кулин и Димитър Талев.

„Причината за това действие е, че петимата в присъствието на лицето Валя Баракова, на официална пресконференция в сряда, изрекоха явни лъжи и изнесоха невярна информация относно взаимоотношенията между община „Родопи“ и Общински съвет Родопи и внушаваха на обществеността твърдения за извършени от мен нарушения граничeщи с престъпления.”, заяви кметът на община „Родопи” Пламен Спасов.

По думите му очевидно факта, че общината се развива и управлява добре, предизвиква недоволство у тези лица и те се опитват с изнасяне на лъжлива информация да манипулират общественото мнение за разклащане на доверието в екипа, който ръководи община „Родопи“.

Въпреки трудната ситуация, в която пое общината, кметът Пламен Спасов успя да стопи задълженията на „Родопи” с близо над 7 милиона лева за две години управление, при заварени дългове от 15 милиона лева. За сравнение средният приход на общината за една година е 3 милиона лева.

 

Подобни статии

Top