Кметът на „Северен“ подкара багер за първа копка на паркинг

Ралев подкара багер

С първа копка на паркинг на улица „Средец” кметът на „Северен” Ральо Ралев започна реализацията на капиталовата програма на района за тази година. Той разполага с 236 хиляди лева. Ралев е категоричен, че приоритетно ще се работи по запълване на дупки и изграждане на паркинги и тротоари.

Очакват се от Община Пловдив допълнително 400 хиляди лева, които ще бъдат изразходвани за проектиране на ремонти на вътрешноквартални улици като „Средна гора”.

Кметът на район „Северен” съобщи, че реализацията на капиталовата програма е започнала предсрочно заради появилите се големи дупки след снеговалежа преди 10 дни на улица „Полет”. Днес Ральо Ралев лично се качи на багер, за да направи и първата копка на паркинг в центъра на квартал „Кършиака”.

Това, което е добре хората да знаят е, че там, където има възможност ще направим нови паркоместа. Но колкото и да направим трудно ще се поберат автомобилите, защото, ако условно Пловдив може да поеме 90 хиляди автомобила към настоящия момент те са над 160 хиляди, уточни Ралев.

Паркингът на улица „Средец” ще бъде за 16 автомобила. Той ще бъде изграден от випропресовани плочи и ще бъде готов след един месец.

Кметът съобщи, че ще бъде изградена рампа за подход на детски колички към млечната кухна на булевард „Марица 63. Ще се пълнят и дупки на улица „Оборище”

Ще бъде бъдат подменени и парапетите на моста към Войводиново, но след като се запълнят дупките по пътното платно.

Подобни статии

Top