Кметът на "Централен" със 100 лв. глоба за превишена скорост (СНИМКИ) - DC news

Кметът на „Централен“ със 100 лв. глоба за превишена скорост (СНИМКИ)

Хванаха Титюков да кара с превишан скорост

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков беше спрян за превишена скорост при акция на Пътна полиция по линия на европейската мрежа за сътрудничество на службите от пътна полиция TISPOL. На районния кмет бе съставен акт за нарушението и ще му бъде наложена глоба от 100 лева. От два дни КАТ извършва засилени проверки в областта за спазване на разрешената максимална скорост за движение и валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Полицейската операция, в рамките на която служителите на реда следят дали се спазва разрешената максимална скорост в населените места, се извършва едновременно на територията на целия Европейски съюз.

След като установим нарушение, в случая – превишена скорост, се извършват проверки на абсолютно всички документи, които са необходими на водача – шофьорски книжки, регистрационни талони на автомобилите, застраховка „Гражданска отговорност“, технически преглед на автомобилите. Както и това, което може да се констатира на място като техническа изправност и годност на самите автомобили, обясни полицейският инспектор в Пътна полиция Красимир Нешев.

Само за час полицаите глобиха с фиш трима наршуители. Други трима шофьори са глобени вчера на бул. „България“. Униформените показаха на всеки един от тримата водачи показанията на мобилния радар и видеоклип с нарушението. Четвъртият спрян беше кметът на „Централен“ Георги Титюков, който шофираше със 73 км/ч – скорост над допустимата за града.

В неделя вечер полицаите проведоха и акция за незаконни гонки с автомобили. Те са успели да осуетят провеждането на такива гонки. По думите на главен инспектор Нешев най-често такива състезания се провеждат на Кукленско и Пещерско шосе“ и бул. „Санкт Петербург“. Полицаите призовават гражданите да сигнализират за необичайно струпване на моторни превозни средства или агресивно управление по улиците и пътищата в Пловдив и областта.

 

 

 

Подобни статии

Top