Кметът Тотев влезе в диалог с природозащитниците

Кметът на Пловдив Иван Тотев влезе в открит диалог с  природозащитниците, които в момента организират акция за опазването на парк „Отдих и култура“, по време на залесяването в район „Тракия“ днес.

Лилия Тамамджиева – един от най-дейните членове на организацията на природозащитниците, представи пред градоначалника молба на бившия кандидат за кмет на „Зелените“ арх. Петя Владимирова до кмета на район „Централен“ отпреди година, с която еколозите искат от администрацията да облагороди ул. „Трапезица“.

Кметът прие молбата и обеща да я разгледа по-подробно, след което получи от природозащитничката  листовка „Да спасим парк Отдих и култура”.

В разгара на залесителната акция в парк „Лаута“ Лилия бе поканена лично да засади едно от стоте дръвчета, но тя отказа, с обяснението, че е с неподходящи обувки и дрехи. „Освен това го правя често, без да търся публичност“, допълни младата дама.

Служител на комунална фирма хвърли брошурата й „Да спасим парк Отдих и култура” в изкопаната за дървото яма и с това предизвика гнева на еколожката. Тя потърси съдействие от представител на „Общинска охрана“, който за щастие бързо успя да укроти гнева й и страстите бяха потушени.

 

 

Подобни статии

Top