Кметът Тотев: Кръговото на Водната палата остава, защото се ползва - DC news

Кметът Тотев: Кръговото на Водната палата остава, защото се ползва

Кръговото кръстовище се ползва от пловдивчани, затова остава

Кръговото кръстовище при Водната палата остава, защото се ползва от пловдивчани. Това заяви кметът Иван Тотев по повод изказването на председателя на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева, че голяма част от хората не одобряват съоръжението. Според кмета инфраструктурата е необходима, защото решава голям градоустройствен проблем.

Председателката на групата съветници от „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева обяви, че иска среща с кмета Иван Тотев, на която да се обсъдят възможностите за решаване на проблемите със задръстванията на Водната палата. Според кмета съоръжението решава голям транспортен проблем в посока изток-запад.

Булевард Марица беше забранен за преминаване и там нямаше възможност да използваме най-бързата артерия в посока изток-запад. Тя беше припозната от хората и те я използват. Всеки ден има много автомобили, които преминават през колелото, заяви кметът Иван Тотев.

На този етап е твърде рано да се прецени дали да се подходи към втория етап на проекта, който включва именно изграждането на подземно преминаване. Според Тотев трафикът трябва да се наблюдава поне две години, за да се пристъпи към следващата фаза.

Плановете през следващата година са Община Пловдив да реализира инфраструктура вътре в самото колело, защото мястото трябва да бъде използвано по най-добрия начин. Вариантите, които се обсъждат е да минимизираме паважната настилка и евентуално пълното `и премахване, поясни Тотев.

Той е категоричен, че премахването на паважа зависи от становището на експерти, които трябва да се произнесат скоро. Според Тотев кръговото движение е целесъобразно, въпреки че съоръжението продължава да предизвиква противоречиви мнения.

 

 

Подобни статии

Top