Кметът Тотев не лъже за документите за ФЛАГ

Тотев не лъже за заема с ФЛАГ

Кметът Иван Тотев не лъже, че е подписал докумените за заема с ФЛАГ, но те все още не са подадени във фонда, заяви пред телевизия ДСТВ зам.-кметът Розалин Петков. Той в момента замества излезлия в годишен отпуск градоначалник.

Според Петков администрацията изчаква важен документ, за да окомплектова напълно апликационната форма. Преди два дни председателят на Сдружение „Граждански контрол – защита на животните“ Георги Сербезов обвини в ефира на ДСТВ Тотев, че лъже за подписването на договора с ФЛАГ.

Според природозащитника Фонд ФЛАГ не е подписвал договор с общината за тегленето на 3 милиона и 800 хиляди лева за Цар Симеоновата градина. Нещо повече, кредитът дори не е поискан от Фонда, твърди Сербезов.

В отговор зам.-кметът Розалин Петков обясни: „При тази процедура се установи, че има документ, който липсва в общината и е важен за тегленето на кредита. Така че към момента документите стоят в общината, те не са подадени във ФЛАГ. Чакаме този документ да излезе. След като той бъде подписан от кмета или упълномощено от него лице, кметът ще подпише и апликационната форма“.

Едва тогава документацията ще бъде внесена във Фонда за органите на местно самоуправление в България и ще се задвижи процедурата за получаване на парите, уточни Петков.

Според Розалин Петков, документът, който трябва да бъде получен от Министерството на регионалното развитие, е анекс към основния договор по проекта за реконструкция на Цар Симеоновата градина. Без него не може да бъде подписан и договора за заема от ФЛАГ.

 

 

Подобни статии

Top