Кмет и коледари канят на безплатен концерт в „Тракия“

Кмет и коледари канят на безплатен концерт във "Форум Тракия"

На весел безплатен коледен концерт кани пловдивчани екипът на търговски център „Форум Тракия“ точно преди светлия християнски празник. На 20 декември /събота/ от 11 часа коледари, водени от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров ще обиколят магазините на комплекса с песни и наричания за здраве и берекет.

Датата е избрана неслучайно. На 20 декември е “Игнажден” и народното поверие казва, че от този ден започват Новата година и коледните празници. Важно е какъв човек ще прекрачи най-напред прага, щом гостът е добронамерен и заможен стопанин, се вярва, че годината ще е имотна. Кметът на Тракия и коледарите ще са „благите“ гости с обредните си пожелания за щастие и благоденствие, с наричанията за добро и късмет.

След обиколката на магазините в търговския център веселбата ще се пренесе на 3-ия етаж, на сцената до новооткрит китайски ресторант. Народни песни и танци, надиграване – това е само малка част от пъстрия празник. Звезди в програмата са изпълнителите от Ансамбъла за български народни танци „Гео Милев“ с художествен ръководител Стефан Йорданов и четири детски състави.

„Подгряващият” състав ще са всички желаещи от публиката. И ние ще се хванем на хорото, заканват се отсега китайските собственици на верига магазини в търговския център.

Коледа е празнична магия, която ни прави по-добри! Нека заедно от сърце да се повеселим, заедно да се помолим за изобилие и благодат, приканват организаторите.

Подобни статии

Top