Книгата „Джуан Фалун“ с премиера в Пловдив

Книгата „Джуан Фалун“ ще бъде представена днес от 13:00 часа в книжарница „Сиела“ в МОЛ Пловдив (ет. 3). Това е пълния философски текст на древната китайска медитативна практика за самоусъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа. Авторът й – Ли Хонгджъ, е отличен с множество награди в Китай и по света, и е номиниран два пъти за нобелов лауреат за мир. Практиката е разпространена в 114 държави по света с над 100 милиона последователи. Книгата е бестселър в Китай в продължение на няколко години след излизането й и е преведена на над 40 езика. В България е отпечатана от издателство „Сиела“.

От 15:00 часа (7 юни) в „BASQUIAT Wine & Art“ на ул.Братя Пулиеви” ще се състои прожекция на получилия няколко международни награди документален филм на режисьра Майкъл Пърлман – „Свободен Китай: Смелостта да повярваш“. Лентата пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация. Филмът е прожектиран в над 500 частни представяния, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл. В България вече има десетки прожекции в различни градове.

По-рано днес – от 11:00 часа на Гребната база, ще има демонстрация на упражненията на Фалун Дафа. Практиката съчетава петте медитативни упражнения, които работят върху енергията в тялото с философските принципи Истина, Доброта, Търпение.

От 16:00 до 21:00 часа на 6 юни 2015 г. пред Пощата и пред Халите в Пловдив практикуващите ще събират подписи в кампанията на международната организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи“ (DAFOH) за прекратяване на преследването в Китай и отнемането на ограни от живи практикуващи Фалун Гонг.

Събитията са организирани от Българска Фалун Дафа асоциация и са част от двудневна разяснителна кампания в Пловдив за китайската практика Фалун Дафа и преследването й в Китай. ВХОД СВОБОДЕН.

Подобни статии

Top