Книгата – класическа или електронна?

books

С възможността хората да избират между книги в обикновен или дигитален формат, четенето направи сериозна крачка напред в развитието си.

Макар скептиците бързо да обявиха интереса към електронната книга за временно явление, вече години наред тя се установи трайно в живота ни.

Хартиените книги имат сантиментална стойност за всички страстни любители на четенето, но вълната от интерес към електронния формат не спира да расте.

Въпросът: „Уби ли мишката книжката?“ добива нов смисъл и тълкувание – днес по-скоро се питаме дали електронната книга уби класическата.

Всъщност двата варианта съществуват заедно без никакъв проблем. Бъдещето на класическата книга не е под въпрос, дори не е застрашено.

Обръщали ли сте внимание, че в парка, във влака, на плажа е пълно с хора, предпочели класическия вариант?

Съревнованието между двете разновидности на книгата е погрешно. Полезността и практичността им зависят от условията на конкретната ситуация – в един случай електронната книга е по-подходяща, а в друг – класическата.

Хартиените книги носят сантиментално усещане за физическа и духовна свързаност, но животът се променя, хората се развиват и израстват, а с това се изменят и техните желания и потребности.

Обикновено начинът на живот е този, който диктува нашите потребности, и в едно модерно общество, където компютрите, новите технологии и Интернет са доминиращи, появата на електронните издания е напълно естествена.

Фактът, че някой някъде чете книга е достатъчно доказателство, че нужда от книги винаги ще има. Какво значение има дали отпечатани на хартия или електронни?

Така че.. грабвайте книгите!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top