„Книги за смет“ в Пловдив

Участниците в кампанията „Книги за смет”, която стартира в Пловдив тази събота и тази година отново ще могат да си тръгнат със специален подарък нов тираж книги на едни от най-обичаните класическите приключенски творби. Една от най-добре познатите истории в американската литература – тази на малката Дороти и кучето й Тото, които са отнесени от торнадо във вълшебната страна на Оз, ще бъде сред избраните заглавия.

Освен „Магоьсникът от Оз” друг известен хлапак от американската литература ще попадне в ръцете на хората с романа „Приключенията на Том Сойер” на Марк Твен. „Дивото зове” на американския писател Джек Лондон с невероятната история на кучето Бък също ще зарадва участниците в кампанията. В „Книги за смет” ще бъдат включени още романи като „Пътят на Сантяго” на българския автор Момчил Савов, сборник с разкази „Историите от куфара”, пролетните приказки на Андерсен, както и книги, посветени на астрологията и здравето като например „Как да се храним според зодиата”.

За най-малките са предвидени заглавия като детската книжка „Мистър Фини и загадката сред дърветата” и поредицата от романи „книга за татковци“ на Иван Раденков, насочена към деца между 5 и 105 годинки. Книжките с приключения на Унки Марлюнки са изпъстрени с над 200 авторски рисунки на художничката Лили Ламер и ще бъдат част от кампанията във всички градове. Поредицата си има уебсайт с игри, музика и и картинки www.knigazatatkovci.com

В Пловдив кампанията ще се състои  от 10.00 до 13.00 часа пред Общината. В замяна на 1 килограм пластмасови отпадъци всеки ще получи талон, с който може да вземете своята безплатна книга. Предалите 2 или повече от 2 килограма, ще получат и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци.

 

Подобни статии

Top