КНСБ: Напрежението сред служителите на БДЖ ще ескалира

Напрежението сред служителите в БДЖ ще ескалира

Напрежението сред служителите на БДЖ и редовните клиенти на дружеството ще ескалира, прогнозира в сутрешното студио на DCTV Любомир Милков от пловдивския жп синдикат на КНСБ. Той потвърди, че в събота ще има голям протест в Карлово от 9.00 часа, както и в Горна Оряховица от 11.00 часа през същия ден.

Не приемам редуциране на влакове в такъв размер и по този начин, категоричен бе Милков и допълни, че тези промени се решават от определен кръг хора от ръководството на БДЖ, без да има допитване до действащи железничари.

Синдикалистът даде пример с орязаните влакове от и до Карлово – ако билетът на един ученик по дестинация от порядъка на 30 км., е струвал 1 лев, сега родителите му ще трябва да плащат 3 лева. Така го лишаваме от закуската му, коментира Милков. Родителите трябва да завишат бюджета на детето си за дневни пътни с 4 лева. Къде е социалната функция на БДЖ, попита той.

От жп синдиката посочиха и друго недообмислено решение – евентуалното съкращаване на влакове по направлението Димитровград – София. Ако БДЖ изпълни намерението си, пътуващите от хасковския общински град до столицата ще имат възможност за едва тричасов престой в София в рамките на един ден.

 

 

 

Подобни статии

Top