Кобрата: Догодина мач за световната титла и защита на европейската (ВИДЕО) - DC news

Кобрата: Догодина мач за световната титла и защита на европейската (ВИДЕО)

Най-добрият ни професионален боксьор Курбат Пулев заяви, че за мач с Антъни Джошуа за световната титла на IBF е много трудно да се говори. Битката ще бъде на 26 ноември в „Манчестър Арена“, като другите спрягани имена са Бърмейн Стивърн и Джоузеф Паркър.

„Темата за мач с Джошуа не е толкова лесна. Всичко опира до пари, организация и преговори. Аз съм трети претендент за титлата на Джошуа. Предполагам, че догодина ще се изправя отново в мач за световната титла. Все още е въпрос на уточняване в коя версия ще се бия за нея.

Ноември или декември ще направя още един мач, който ще е защита на европейската титла. Възможно е мачът да бъде в България“, каза Пулев, цитиран от Канал 3.

Решението кой ще се боксира срещу Антъни Джошуа ще бъде взето на 26 септември, като вероятността това да е българинът е много малка.

Пулев боксира за пояса на IBF през 2014-а, когато на 15 ноември допусна единственото си поражение – с нокаут в 5-ия рунд от тогавашния световен шампион Владимир Кличко. Впоследствие Кобрата регистрира три поредни успеха, включително и за европейската титла над Дерек Чисора през месец май. Така той вече има актив от 23 победи и 1 загуба.

Кобрата бе на учредяването на боксовия клуб на Шампионите. В него ще членуват най-добрите ни състезатели в този спорт, които са печелили титли и медали за България на големи първенства, а за президент бе избран Свилен Русинов.

Снимка: Фейсбук Кубрат Пулев

Подобни статии

Top