Кобрата затвори устата на Чисора и спечели европейската титла! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кубрат Пулев е новият крал на Европа в тежката категория, след като победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в мача за титла в Хамбург, който до голяма степен определи бъдещето и на двамата.

Българинът показа чиста игра за разлика от съперника си, който много често навеждаше главата си и използваше непозволени удари. В крайна сметка Кобрата показа какво е чист професионален бокс далеч от циркаджийските номера и шоуто на Чисора извън ринга. Сега той ще получи шанс да се бори за световната корона, докато за британеца почти всичко свършва.

Двамата боксьори изиграха равностоен двубой, като в първата половина инициативата беше на страната на Кубрат, а с наближаването на края логично Чисора хвърли повече усилия, но те не му донесоха успех. Във фишовете си накрая двама от съдиите присъдиха победа на Кобрата съответно със 116:112 и 118:110, докато третият арбитър записа 113:115 в полза на Чисора. Така Пулев записа 23 победа от 24 мача, като единствената му загуба продължава да е тази от Владимир Кличко в  двубоя за световната титла от края на 2014 година.

Двубоят се изигра пред световния крал на тежката категория Тайсън Фюри, който не спря да окуражава Чисора край ринга, но в крайна сметка и неговите предварителни очаквания за победа на Кобрата се оправдаха. Кубрат дори си размени няколко тежки реплики с него по време на самия двубой и веднага след края му.

Близо 5000 наши сънародници подкрепиха Пулев в зала „Баркликард Арена“ и останаха въодушевени от представянето на любимеца си, който им благодари на немски, а след това и на български език.

Снимки: gettyimages и  EPA/Lukas Schulze

Подобни статии

Top