Кобрата и Тервел откриха боксова академия за 1 млн. навръх Деня на Независимостта!

pulevi

Братята Кубрат и Тервел Пулеви откриха своя боксова академия, съобщава агенция „Фокус”. Тяхната идея е да се развива българският бокс. В академията са вложени около един милион лева лични пари, изкарани с много пот и кръв.

Кубрат и Тервел призоваха и държавата да помага, а не само известните и успели български спортисти да правят свои академии и фондации.

„Правим това за хората. Не за печалби, а всеки, който желае да тренира, е добре дошъл. Идеята е да се развие боксова академия. Искаме спортният център да бъде цялостен, не само бокс. Вече имаме и деца, които тренират. Треньор в школата е Борислав Бояджиев. Таксата за детските групи е символична. Идеята не е да правим пари. Тя е 30 лева и има неограничен брой тренировки. Залата не е официално открита. Ще има официално откриване, на което ще има доста известни личности“, заявиха боксьорите.

„Инвестицията е около 1 милион лева. Парите са изкарана с пот и кръв. Клубът се казва Боксова Академия. Трябва да има развитие на спорта. Идеята не е от вчера ако ние не го направим кой? Хубаво е и държавата да помага с тези неща, а не само успелите спортисти да правят сами академии, фондации.“

Кубрат Пулев разкри и подробности около предстоящия си мач на 17 октомври в Карлсруе, както и за проваления такъв.

„Цялата боксова гала вечер бе отложена поради контузии на много участници и на моя съперник също. Получил е аркада на тренировка. На 17 октомври в Карлсруе би трябвало да бъде възстановен и да се бие срещу мен. Говори се с двама-трима боксьори, които се готвят.“

„Независимо от развоя на мача се готвим да се прибера и да открием залата. Чуствам се отлично, направих няколко тренировки на българска земя. Имам спаринг-партньори, с които тренирам в Германия“.

Тервел обяви, че пропуска предстоящото Световно първенство по бокс, но ще участва в квалификации за олимпиадата в Рио догодина.

„Минах няколко тежки етапа, два професионални мача и Европейско. Програмата бе много сгъстена и ще пропусна Световното първенство. Догодина ще реша дали ще участвам в квалификациите за Рио или ще пробвам през профибокса. И аз съм човек, не съм от желязо. Имам право на участие в две квалификации за Рио, едната е само за зона Европа, другата е за целия свят“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top