Кобрата: Парите не са важни, важното е, че шоуто е в България (ВИДЕО)

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия ден преди сблъсъка за Интерконтиненталната титла на WBA в зала „Арена Армеец“ срещу нигериеца Самюел Питър.

Освен за очкаванията, настроението и подготовката си за двубоя, Кобрата разкри също, че лично е водил преговори за евтини билети за първия си мач пред родна публика.

Вчера промоутърът Кале Зауерланд сподели, че мачът за Интерконтиненталната титла на WBA е за „милиони долари“, но според Кобрата това не е така.

„Парите в случая не са важни. Аз направих необходимото този мач да се случи в България. Специално водих преговори, за да има билети по 20-30 лева. Не става въпрос за милиони, но ако говорим за абсолютно цялото шоу, то тогава става въпрос за милиони. Няма какво да разкривам, тези неща не са толкова важни. Важно е, че се осъществява в България. Хората трябва да са доволни и смятам, че хората, които ще дойдат утре ще останат доволни“, коментира Пулев.

„Вчера го видях за първи път на живо Питър. Не го познавам добре, но кариерата му говори достатъчно. Това е бокс, в който спорт винаги има драма и никога нищо не се знае до последния гонг. Имало е мачове, в които човек побеждава в 12 рудна и в последните секунди губи мача. След като започне първия рунд, тогава ще мога да кажа и да оценя Самюел Питър по скалата от 1 до 10. Трябва да дойдете в ъгъла на ринга да ми вземете интервю, за да ви кажа. Той е бивш световен шампион, има опит, той си личи“, каза още българският боксьор за опонента си.

„Психическото натоварване е основно, защото, за да настроиш мислите си и съзнанието за самия двубой е много трудно. Трябва да останеш спокоен, но не много спокоен. Да няма страх, но пък да не си и много храбър. Всичко това трябва да бъде балансирано, а това се постига с опит, интелект и желание“, продължи той.

Най-добрият български боксьор за пореден път изрази надежда, че Владимир Кличко ще му даде реванш.

„Аз искрено се надявам Кличко да ми даде реванш. В онзи момент ме победи, но не смятам, че е по-добър от мен. Напълно възможен е един такъв мач. Аз съм на път да стана официален претендент за световните титли. Смятам, че утре това ще се случи“, каза Пулев.

Снимка: twitter/teamsauerland

Подобни статии

Top