Кобрата с рекорден нокаут в първия рунд срещу Харис (СНИМКИ И ВИДЕО)

kubrat5

Българската гордост в тежка категория отказа Морис Харис едва 1:48 минути след началото на срещата помежду им по време на гала вечерта в INSELPARKHALLE в Хамбург.

Американецът се срина още преди края на първия рунд, повален от мълниеносен десен ъперкът, който Кобрата пласира в тялото му. Пулев откри боя агресивно и нанесе поредица от тежки удари, демонстрирайки топ форма и висока класа.

„Благодаря на всички българи! На тези, които дойдоха тук, в Хамбург и ме подкрепиха лично. Но и на всички, които бяха духом с мен и ми стискаха палци пред екрана. Бях отлично подготвен, както тактически, така и физически.

Щастлив съм, че успях да съхраня ръката си, която все още не е напълно възстановена и същевременно да постигна категорична победа“, бяха първите думи на Кубрат.

„Очаквах много по-голям отпор от страна на противника. Към края на 2016 г. амбицията ми е да атакувам някой от важните шампионски пояси. Точно кой, предстои да разберем в следващите месеци“, добави нашето момче, който планира да се качи отново на ринга в началото на пролетта, а следващата седмица се завръща в България, за да открие официално боксовата си академия в София.

Това бе 22-рата победа за Пулев и неговият 12-и нокаут, които той постигна навръх хубав празник у нас като Свети Сава. Кубрат боксира със специално ушитите му от „Адидас“ патриотични ръкавици в бяло, зелено и червено, които бяха готови още преди година за сблъсъка с Владимир Кличко, но тогава той не получи разрешение да се изправи в битката за световната титла с тях.

Този нокаут е и най-бързият за Кобрата измежду всичките му предишни като професионалист. След като прати на земята своя съперник, българинът вдигна триумфално ръце, целуна ръкавиците си и попадна в прегръдките на своя треньор Ули Вегнер, който за първи път застана в ъгъла му, откакто двамата започнаха съвместна работа през февруари.

Само преди броени дни Вегнер бе повече от ясен пред германските медии: Ще изведа Кубрат Пулев до световната титла!

Снимки: Getty Images

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top