Когато училището е лукс (СНИМКИ)

4ebddf2689f0fdd90d29b6d2c206942c

Средата на училищната година, температурите навън са минусови и много от учениците с нежелание стават сутрин за училище. Молят се на кметовете за дървена ваканция, а някои изобщо не посещават учебните часове.

Важно е обаче да не забравяме, че за много деца училището е лукс. Хиляди подрастващи в различни страни не могат да си позволят да ходят на училище, а други трябва да преминават през невероятни и опасни пътища, за да стигнат до класните стаи. Снимките целят да покажат, колко амбициозни и твърдо решени са някои деца да получат образование.

Според ЮНЕСКО в световен мащаб опасните пътища са една от основните причини, които карат децата да се откажат от обучението си.

Решението звучи лесно: строеж на проходими пътища и мостове ще свърши работа. В повечето случаи обаче липсва финансиране, а в някои райони постоянните природни бедствия правят проходимостта невъзможна.

5-часово пътуване до училище през планините. Пътеката, по която децата се придвижват до едно от най-отдалечените училища в Гулу, Китай, е около 30см и е врязана в планините.

Ученици от Китайското село Zhang Jiawan са принудени да вървят по несигурни дървени подвижни стълби, за да стигнат до училище.

За да стигнат до училище децата от Занскар преминават през Хималаите

В Индонезия, учениците преминават по много опасен окачен мост за да стигнат до училище.

Деца, пътуват върху покрива на дървена лодка, за да се доберат до училище – отново в Индонезия.

На връщане от училище в каруца в Делхи, Инди

Ученици, които се връщат от училище на импровизирана лодка, Индонезия.

На път за училище през планините в Пили, Китай.

Ученици, ходещи по въжета  на 10 метра над реката, Индонезия.

Източник: wishbox.org

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top