„Код Култура“: Любов, екслибрис и „Жените на Ръб-а“ (ВИДЕО)

В предаването „Код Култура“  Ви  представяме Любовни-те случки на една от знаковите фигури в българското изобразително изкуство Иван Милушев.

Ще разберете повече за интригуващата експозиция, подредена в галерия „Аспект“, която е резултат от Първия международен екслибрис конкурс, организиран от варненската галерия „Ларго“ през есента на 2014-та година. В изложбата са показани 169 творби на 119 автори.

Ще ви представим и книгата „Предисторически Пловдив“ на археолозите Божидар Чапъров и Валентина Чапърова. В нея двамата автори са събрали документи и публикувани резултати от проучванията, постигнати от специалисти в продължение на повече от 120 години.

Ирина Желязкова откри самостоятелна изложба в галерия „ХебросАрт“.Това е нейната първа изява в Пловдив, а в живописните й платна личи любопитството към красотата на околния свят и вълнението, с което авторката подхожда към всеки сюжет.

След изложбата „Жените на Ръб-а“ четирите дами от култовата през 90-те години група „Ръб“ – Албена Михайлова, Венета Маринова, Надя Генова и Моника Роменска, направиха ескпозиция посветена на Мъжа, в която задават въпроси и търсят отговори.

Подобни статии

Top