Кои са най-шантавите празници през годината?

Празници през ноември

Знаете ли, че 24 юни е Световен ден на бъркането в носа? А че 18 ноември е Световен ден на тоалетната? По света има хиляди странни празници, за които дори и не подозираме, пише Profit.bg.

Любителите на алкохола празнуват на 27 март, когато е Световен ден на уискито. На 5 август пък е Световен ден на бирата. Ако обичате млечен шейк с кафе, посетете Щатите на 26 юли – тогава напитката има празник.

Обичате ли диня? Отбележете празника й на 3 август. Ако сте вегетарианци, значи 1 октомври е вашият празник – тогава се отбелязва Международният ден на вегетарианството. За веганите също има ден – 1 ноември.

На 13 август празнуват левичарите, на 8 август – котките. Любителите на чая могат да отбележат неговия ден на 15 декември.

Бездомните животни имат празник на 15 август, а морските фарове – на 18 август. 29 септември пък е  Европейската нощ на прилепите, а 22 септември – Ден за защита на слоновете.

На 9 септември празнуват красивите, защото е Световният ден на красотата. На 2 октомври усмихнатите – тогава е Международният ден на усмивката.

15 октомври e Световният ден на чистите ръце, 21 ноември – Световен ден на приветливостта, наречен още World Hello Day.

На 18 януари празник имат снежните човеци, а на 11 януари думата „Благодаря“. Международният ден на прегръдката е 21 януари.

На 18 март отбелязваме празника на мозъка, на 14 март на съня, а на 21 март – на добрия сън. Пощенската картичка се почита на 25 март, а на 4 април празнуват коминочистачите.

Подобни статии

Top