Кой командва черното тото в България - DC news

Кой командва черното тото в България

снимка: blitz.bg

Повечето от футболистите, които бяха задържани и уличени в участие в черно тото, са проговорили пред прокуратурата и са издали своите поръчители, твърди агенция Блиц. Сред тях е и капитанът на пловдивското Локо Мартин Камбуров, чиито права ше бъдат спрени заедно с още 8 души до приключване на следствието.

Играчите обаче са само най-ниското ниво от пирамидата, като са залагали суми максимум до 3 хиляди долара. Над тях стоят акулите, които прибират тлъстите печалби, като за един мач от „А” група е бил направен залог от 350 хиляди долара. Това става в букмейкърските къщи в Азия и конкретно в Куала Лумпур, столицата на Малайзия.

Връзката е чрез Гърция, където се крие бившият собственик на Беласица – Константин Хаджииванов, известен повече като Коце Маца. Той пък е неоткриваем, а човекът му у нас е Коко Динев, като двамата са кум и кумец.

Най-важното е, че единият от разпитаните 9 футболисти, повечето от които са настоящи или бивши играчи на пловдивското Локо, се е съгласил да издаде пълната информация. Името му засега се пази в тайна, но скоро бомбата се очаква да гръмне.

 

Подобни статии

Top