Кой ще е новият зам.-кмет по култура и туризъм в Пловдив?

Община Пловдив търси нов зам.-кмет по култура и туризъм, след като досегашният – Амелия Гешева, е вече зам.-министър на културата.

Кметът на Пловдив Иван Тотев обясни, че нов кмет по култура ще се търси първо в администрацията на общината, тъй като този пост предполага повече административна работа и ще е добре човекът, който ще заеме този пост, да е вече запознат с дейността. Ако все пак няма подходящ човек, ще бъде потърсен външен.

„Може потърсим и известен културен общественик, но това е като краен вариант“, обясни Иван Тотев.

Все още конкретни имена за овакантения пост няма, но новият зам.-кмет по култура и туризъм ще стане ясен още следващата сряда. Гешева има още няколко дни в Пловдив, които ще бъдат използвани, да се избере неин наследник.

Предложението Амелия Гешева да бъде назначена за зам.-министър на културата, е на пловдивската структура на ГЕРБ, обясни още кметът.

Според него от новия си пост Амелия Гешева ще може да помага на Пловдив за осъществяването на редица културни проекти, сред които, най-вече – „Европейска столица на културата“.

Тотев допълни още, че за финансирането на проекта „Европейска столица на културата“ тепърва ще се водят разговори с новия министър на културата Боил Банов.

Подобни статии

Top