„Коледната палитра” на хор „Евмолпея” днес

Хор “Евмолпея” ще поздрави своята публика с традиционния си коледен концерт на 21.12.2015г. В навечерието на Бъдни вечер Малката базилика на булевард „Мария Луиза” ще бъде огласена от сладкозвучните пловдивски евмолпеи. Точно в 18 часа момичетата на представителната хорова формация ще „рисуват” коледните си пожелания с палитрата на разнообразния си репертоар. Програмата на коледния концерт включва български, руски, чешки, словенски, френски, немски, английски, италиански и американски автори, като разбира се, акцентът е върху коледния дух и настроение.

Събитието се организира от Общински институт „Старинен Пловдив“ и е под патронажа на Председателя на Общинския съвет на град Пловдив Савина Петкова. Очакват се и много гости от различни институции.

Само преди две седмици съставът реализира поредица от концертни изяви – в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино, пред паметника и къщата на основателя на българската стенография Антон Безеншек, в Историческия музей в съвместния концерт с мъжкия хор от словенския град Франколово и др.  Сега момичетата на Рада Славинска и Ганка Янкова подготвят своята „Коледна палитра”, която да споделят с пловдивчани.

Подобни статии

Top