Коледна кампания „Приятел в нужда се познава“ в Пловдив

По повод Коледните и новогодишните празнициОбластният съвет на Български Червен кръст – Пловдив организира традиционната си Коледна кампания за деца „Приятел в нужда се познава“.

Днес от 10:00 часа, доброволците на Българския Младежки Червен кръст – Пловдив стартират акцията за раздаване на коледни пакети на хоспитализирани деца от детските отделения на Пловдивските болнични заведения. Часовете на посещение са както следва:

УМБАЛ „Св. Георги” /детска клиника/ – В. Априлов                             10:30 часа

УМБАЛ „Св. Георги” – Хирургичен блок /детско отделение/           11:00 часа

МБАЛ „Пловдив” /Окръжна болница, детско отделение/                   11:00 часа

Коледната кампания ще бъде финализирана утре. Тя е част от многобройните дейности на БЧК – Пловдив, с която всяка година се отбелязват тези светлите празници.

Целта на Кампанията е да окаже подкрепа на хоспитализираните деца, далеч от своите родители и близки по време на празниците, като бъдат зарадвани освен с коледни подаръци и с приятелска обич и загриженост.

Кампанията „Приятел в нужда се познава” се реализира благодарение на дарителска акция на БЧК и ученици от ОУ „Райна Княгиня”, ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Пейо Яворов”, Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери”, Езикова гимназия „Иван Вазов” и Гимназия с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий”, реализирана в периода 07-18 декември за изготвяне на „Кутии на приятелството”.

Подобни статии

Top