Коледни сувенири от 5 до 15 лева в Пловдив (СНИМКИ)

Подаръци за Коледа

Точно две седмици остават до Коледа – време, което е достатъчно, за да обиколите магазините и да откриете най-подходящия подарък за любимите хора. Дали ще изберете нещо практично и полезно или нещо нестандартно, важното е да вложите въображение и любов в подготовката и поднасянето на коледния дар.

И тази година най-търсените подаръци са сувенирите с образите на Дядо Коледа и Снежанка. Масово се търсят играчки, които светят, блестят и звучат с коледни мелодии. Сребристи елхи, които се поставят на бюро или маса, може да намерите за 5, 10 или 15 лв. в зависимост от големината. Висящи ангелчета, преспапиета и фенери също изобилстват в магазините за сувенири.

Плетени кошници на цени от 5 до 10 лв. може да откриете почти навсякъде. Напълнете ги с плодове, вино и лакомства и ето чудесен подарък за по-възрастните членове на семейството. Прекрасен подарък за бябите и дядовците е снимка на цялото семейство или само на внуците, поставена в красива коледна рамка.

Наргилетата също са много търсени покрай празниците, сподели продавачка в в магазин за подаръци в центъра на Пловдив. Те са чудесен подарък, особено за любителите на шумните събирания. Много ефектни са и малките ботушки, във всяко от които има коледно късметче. Те, както и цветните картички, са чудесно допълнение към всеки подарък и струват само 2 лв.

За още по-нестандартно поднасяне на избрания подарък, може да заложите на коледно чорапче. Червено, жълто, зелено или златисто – изборът е голям и зависи единствено от индивидуалните предпочитания.

Нова година е доходоносен бизнес за карнавалните магазини и празникът е чакано събитие през годината. Карнавалните аксесоари са оригинални, разнообразни, срещат се и дори страховити.  За още един празник винаги ще се намери място, хората търсят всеки повод да купонясват и да разчупят стереотипите, смятат търговците.

Някои фирми дори организират събитията си изцяло в коледния дух и определят дрескод, който да включва задължително еленски рога, бялата брада на Дядо Мраз, короната на Снежанка или шапките на малките джуджета.

Освен за подаръци, трябва да се помисли и за украсата на коледната трапеза. Свещи с различни големини и цветове, салфетки с Дядо Коледа и ефектни елхови клончета от пластмаса ще допринесат за празничното настроение на цялото семейство. Цветовата схема зависи изцяло от вашето въображение и фантазия. Някои декорации са решени в лилаво и златно, други в сребристо и бяло, а трети в зелено.

Ако не смятате за удачно да харчите излишни пари за декорация, която се използва само веднъж в годината, тогава може да си я направете сами от подръчни материали. Чудесен пример за това са ябълките с етикет с името на гостите, поставени в чашите или просто курабийки с формата на звезди, поднесени с десерта.

Приятно заруване и спорна подготовка за предстоящите празнични дни!

Подобни статии

Top